В банковите ми сметки има 4000 лева, твърди Марио Николов
В банковите ми сметки има 4000 лева, твърди Марио Николов / cнимкa: Sofia Photo Agency

След полицейска проверка се установи, че в сметките си имам 4000 лева, каза в интервю за „Пропаганда" разследваният от ОЛАФ бизнесмен Марио Николов и допълни, че това обаче не са единствените му пари. Според Николов тезата, че е внесъл машини втора употреба, с което е източил 7,5 млн. евро от САПАРД, е невярна и подхвърлена на медиите от полицията.

Марио Николов отрече да е спонсорирал БСП чрез частни лица, отрече и да е давал наставления как да се похарчат сумите от даренията на служителите на фирмите му. Според него нарочно е бил набеден за престъпник номер 1. За да отрече това твърдение, той е готов да се подложи на детектор на лъжата по всяко време.

Бизнесменът Марио Николов е един от основните заподозрени, източили 7,5 млн. евро по програма САПАРД. Фирмата "Еврофриго", негова собственост и на Людмил Стойков, бе посочена в сигнала на Европейската служба за борба с измамите (ОЛАФ) като част от свързани помежду си фирми, извършили злоупотреби с пари от фонда. В Германия вече осъдиха съучастниците на Николов, неговото дело ще се гледа в понеделник в Софийски градски съд.

Интервюто с Марио Николов четете тук