Уволниха Капка Георгиева като главен редактор на вестник „Атака”
Уволниха Капка Георгиева като главен редактор на вестник „Атака” / Sofia Photo Agency

Капка Георгиева (Сидерова) е била уволнена като главен редактор на вестник "Атака".

В средата на ноември евродепутатът от „Атака" и заместник-председател на партията Димитър Стоянов поиска оставката на лидера й Волен Сидеров заради лошото представяне на президентските и местни избори.

Появиха се информации, че недоволството срещу Сидеров от страна на доведения му син е резултат от влошените лични отношения между партийния лидер и съпругата му Капка. Все пак Стоянов защити позицията си, че е нормална европейска практика лидери да вадят оставки при катастрофални изборни резултати.

Стоянов отправи обвинения към депутатката от "Атака" Деница Гаджева в маргинализиране на партията, а впоследствие се появиха и публикации, че тя е в близки отношения с Волен Сидеров. Лидерът на "Атака" смята, че действията на доведения му син са координирани с Бойко Борисов. Според него те целят да подкрепят майка му Капка. Ето така една лична, семейна история се използва за политически удари, обобщи лидерът на "Атака". Волен Сидеров е категоричен в това, че в момента се правят опити партията му да бъде разбита, което, по думите му, е мечта за мнозина отдавна.

Позициите на Стоянов доведоха до изключване от партията и така още едно от лицата на "Атака" се раздели с нея, след като ден преди публично да се разрази скандалът в лидерското семейство народният представител Цвета Георгиева напусна формацията.

Последствие от разприте бе и оставката на Деница Гаджева от ръководството на "Атака", за да разсее всякакви съмнения относно евентуални лични връзки, въз основа на които се определят постовете.