Установиха самоличността на шестима от загиналите край Пловдив
Установиха самоличността на шестима от загиналите край Пловдив / снимка: БГНЕС

Установена е самоличността на шестима от общо 7-те загинали при тежката катастрофа на Асеновградско шосе. Пътният инцидент стана тази сутрин в 5 часа при отбивката за пловдивското село Крумово.

Лек автомобил „Опел Вектра” се блъсна челно във „Форд Торнео” на прав участък, при липса на интензивно движение заради ранния час. След удара, "Опел"-ът избухва в пламъци, а "Форд"-ът се сплесква до неузнаваемост в предната част. В пламъците на първата кола изгарят живи три момичета и две момчета. Свирепият удар отнема живота и на двамата, които са пътували във "Форд"-а.

Първоначалната информация, че във "Форд"-а са загинали двама братя, бе опровергана. Починал е 23-годишният шофьор, който е с инициали Д.Ч. и 44-годишният му спътник. И двамата са от Асеновград. Те са пътували в посока от родния си град към Пловдив.

В "Опел"-а, който се е движел в посока от Пловдив към Асеновград, са изгорели две 19-годишни момичета, две 24-годишни момчета и още едно момиче, чиято самоличност и възраст не са установени. Загиналите девойки са с инициали В.А. и К.С, а момчетата са с инициали К.К. и Н.К.

Не е завършило разпознаването на последната жертва – момичето, което е пътувало в опела, научи Дарик радио.

Тежката катастрофа спря движението по Асеновградско шосе рано сутринта. На мястото на трагичния инцидент бяха директорът на Областна дирекция „Полиция”, Пловдив комисар Ангел Рангелов и шефът на КАТ Трендафил Новаков.

Работата по случая продължава. Предстои да се извършат няколко експертизи, за да се установи причината за катастрофата. Издирват се свидетели.