Няма затворени пътища към момента
Тежка пътна обстановка в почти цялата страна заради снеговалежа и студа.

Най-сериозни са затрудненията с предвижването в Южна България, но затворени пътища няма, предава NOVA.

На места се спира движението заради почистване и е ограничено за камиони над 12 тона през основните проходи в южните части на страната. А Гърция затвори граничните си пунктове за камиони и автомобили.

От АПИ обявиха, че над 900 машини почистват пътищата. Магистралите са проходими и няма специални ограничения. Имаше въведени ограничения за определени периоди през нощта заради снегопочистване на „Тракия” и на „Хемус”.



Шофьори на тежкотоварни камиони обаче се оплакват, че магистрала „Тракия”  не е била почистена часове наред. Малко след 09:00 часа сутринта тирове се оказаха блокирани между Пловдив и Пазарджик.

В София на терен са 147 машини. Първо бяха обработени основните булеварди, а после се отправиха и към кварталните улици. Движението по планината Витоша се осъществява само с вериги.

„Почистват се подходи към болници. Независимо, че днес не е учебен ден, също така се почистват и прилежащите територии към училищата, за да могат утре учениците да отидат спокойно. Градският транспорт се движи в зимни условия. Нямаме сигнали”, заяви Анета Савова от Столичния инспекторат.

Въвеждат ограничения по магистрали и пътища заради снега (ВИДЕО)

А в района на Хасково заради непочистени улици камион се заби в ограда. Няма пострадали хора. Опашки от коли и камиони се извиха на границата с Гърция. Южната ни съседка затвори пътя заради снега. Опашката от камиони е около 6 км. От българска страна пътят е изчистен.

Заради ниските температури и валежите от сняг Гърция затвори граничните си пунктове за камиони и автомобили. Преди „Кулата” опашката от камиони е около 3-4 километра.
 
Най-много сняг се очаква да падне в Родопите. Там валежите започнаха от снощи и продължават. 55 машини поддържат пътищата и най-вече проходите в област Смолян.
nova.bg