/ ThinkStock/Getty Images
Управител на медицински център сигнализира за системен административен тормоз
101612
Управител на медицински център сигнализира за системен административен тормоз
  • Управител на медицински център сигнализира за системен административен тормоз
Медицински център у нас, който прилага алтернативни методи на лечение на онкоболни в краен стадий на заболяването, е подложен на системен административен тормоз. Това твърди пред Дарик един от управителите на центъра проф. Лъчезар Аврамов, който е убеден, че прилаганите в клиниката терапии оказват положителен ефект върху пациентите в почти всеки един случай.
 
По думите на проф. Аврамов здравните власти два пъти опитвали да закрият Центъра по интегративна медицина, но исканията им били отхвърлени от съда.
 
Сега пък клиниката била обект на внезапни проверки от инспектори.
 
„Преди десетина дни в медицинския център нахлуха едновременно две проверки. Едната е от Медицинския надзор, новата агенция, а другата от Районния здравен център. Десетина души, инспектори, влязоха там, а една чакалня има 4-5 стола. Започнаха да ходят по стаите, да се завират под леглата, да взимат натривки. Там пациентите са в крайно напреднала фаза на онкозаболявания. Разпищяха се жените, децата. Писаха на крак петиция до омбудсмана. Това нещо се нарича административен тормоз. След като два пъти се опитваха да закрият центъра и по съдебен ред бяха отхвърлени заповедите за дерегистрация, имаше процедура в Комисията за защита от дискриминация, която даде становище, че са нарушени всички документи европейски и български, които са свързани с правата на човека“, обясни проф. Аврамов пред Дарик.

Повече от коментара му чуйте в прикачения звуков файл.