Разследването на убийството на Пейо Пеев тече активно, увери в Ловеч главният секретар на МВР главен комисар Живко Коцев.

"Изследваме дали това престъпление е могло да бъде извършено само от тези две жени или има други лица, които да са оказали помощ по отношение на прикриването на доказателства, заличаването на следи, транспортирането на автомобила, изместването на тялото от шофьорското място", посочи той.

Убийството на Пейо Пеев се заплита: Иззето е шокиращо видео, има подозрения и за още замесени

Коцев разкри, че разследването е разширено с лица, които са предимно от кръга на Габриела и нейната майка. Той обаче отказа да каже за колко човека става въпрос и каква евентуално е била тяхната роля в престъплението.

"Смъртта е настъпила в резултат на удушаване, събрани са достатъчно доказателства за отговорността на двете жени. Чакаме експертизите дали е имало други лица, съпричастни към случая и така да се изясни ролята на всеки един участник. Работим с хора, близки от обкръжението на двете", добави главният секретар.

От полицията не изключват, че е възможно Пейо да е бил с разклатено здраве, което е улеснило обвинените в неговото убийство майка и дъщеря.

Велико Минков: Бях ужасен, че синът ми е в ръцете на убийци - собствените му майка и баба

"Макар и смущаващо, това е факт и е абсолютно възможно престъплението да е извършено от две жени. Но това зависи и в какво състояние е била жертвата. Стана ясно, че при предишната среща на Пейо с Габриела той се е почувствал зле. Това може да повлияло на здравословното му състояние, да е бил с отслабена имунна система. Патоанатомите като направят изследвания на тъканите и кръвта, ще стане ясно дали има въздействие с химически вещества и какво е било здравословното състояние на жертвата", обясни комисар Коцев.