/ Снимка: Георги Димитров
Пандемията от COVID-19 изправя трима министри на трибуната в Народното събрание.

Проф. Костадин Ангелов, трябва да обясни как държавата подготвя информационна кампания за поставянето на ваксини.

Социалният министър Деница Сачева ще отчита мерките срещу кризата, а образователният министър ще говори за обучението в период на пандемия.

Енергийният министър Теменужка Петкова ще отговори на въпрос за приоритетите на страната ни в областта на ядрената енергетика и бъдещето на АЕЦ „Белене“.
 
Парламентът ще направи пореден ремонт на Закона за извънредното положение. В новите текстове се предвижда  да не се дължат лихви върху неиздължения размер на безлихвените заеми. Това са общини, които са в затруднено финансово състояние и тази отсрочка във времето ще им даде възможност да получат регулярно одобрените им с годишния закон за държавния бюджет трансфери за обща изравнителна субсидия и целева субсидия за капиталови разходи.

Ще бъдат направени и промени в Закона за семейните помощи за деца. Те имат за цел изравняване на размерите на месечните помощи за дете с трайно увреждане, отпускане на семействата на роднини или близки и на доброволните приемни семейства с тези на родителите и осиновителите.