/ БГНЕС
Трима души са загинали, а 13 са ранени при станалите 11 катастрофи през изминалото денонощие. Един човек е с опасност за живота, съобщиха от пресцентъра на МВР. В София са регистрирани 144 леки пътни инциденти и едно тежко произшествие през денонощието. Ранен е един човек.

Пътните настилки в страната са предимно сухи, на места мокри, заснежени, по усойните места заледени, почистени и обработени, съобщиха от пресцентъра на Агенцията "Пътна инфраструктура".
 
До 31 март се ограничава движението на всички МПС в дясната тръба на тунел "Витиня" в посока Варна поради ремонт. Обходен маршрут за камионите над 10 тона в посока Варна-София е осигурен по първокласния път I-1 като отбиването на трафика е при 35-ти км на магистрала "Хемус". Включването в магистралата в посока София, пътувайки по път I-1 е при 29-ти км. Движението на автомобили до 10 т се извършва двупосочно в лявата тръба в посока София.
 
По магистрала "Люлин", до 10 март при тунел 1 (района на Мало Бучино), е ограничено движението в изпреварващите ленти в двете тунелни тръби поради превантивен ремонт. Движението се извършва в интензивната лента с ограничение от 50 км/ч.