/ БГНЕС
Фирма „Трейс“ е изпълнител на участъка между Стара Загора и Чирпан на АМ „Тракия“, където пътната настилка е нагъната. Гаранциите обаче са изтекли, заяви председателят на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Светослав Глосов. Oколо 60 милиона лева ще струва ремонтът на участъка по оценки на Агенцията. Максималната скорост там беше ограничена до 90 км/час заради лошото състояние на асфалта.
 
Кой е виновен за ремонта на фаталния път София-Своге-Мездра - проектантът или строителите?

Участъкът между Стара Загора и Чирпан, който е въведен в експлоатация през 2007 година, е част от Лот 1 на „Тракия“. Отсечката не е ремонтирана, откакто е построена, каза Светослав Глосов.
 
„Има един участък от 500 метра, който експериментално е ремонтиран, за да видим как видим се държи като път. Засега идеята е дали тази технология да продължи и за останалите участъци. За съжаление цената е много висока. Според наши оценки ще са необходими около 60 млн.“, заяви той.
 
Разследващи влязоха в сградата на „Трейс груп” в София

Гаранционните срокове обаче отдавна са изтекли, заяви инж. Глосов. Той добави, че обследвания на участъка са правени.
 
„Правени са проби, оказа се, че глината, която е в дълбочина под основата, просмуква нагоре в насипа и създава нестабилна основа. Това е обяснението на специалистите“, допълни той.
 
23 млн. евро глътнал ремонтът на пътя край Своге преди две години

В началото на тази седмица Пътната агенция въведе ограничение на скоростта до 90 км/ч по АМ „Тракия” в участъка Чирпан-Стара Загора от км 168 до км 208 заради неравностите на пътната настилка.