/ ThinkStock/Getty Images
Днес следователи изземват документи от регионалното министерство, агенция „Пътна инфраструктура”, агенция „Автомобилна администрация” и фирма „Трейс”, която е изпълнител на ремонта на пътя. Разследващи и жандармерия влязоха вече в сградата на „Трейс груп” в столичния квартал „Лозенец“. Тази фирма е отговаряла за ремонта на трасето, на което се случи тежката катастрофа с автобус край Своге.

Кой е виновен за ремонта на фаталния път София-Своге-Мездра - проектантът или строителите?
 
Следователите са изнесли документация на фирмата.

Николай Михайлов: Възложителят и проектантът определят как да се ремонтира пътят
 
Междувременно от фирмата „Трейс Груп Холд“ АД изпратиха съобщение до медиите, в което посочват, че ще окажат пълно съдействе на разследването.
 
„Днес в централния офис на „Трейс Груп Холд“ АД следователи от Национална следствена служба извършиха проверка във връзка с изнесените вчера данни от Главния прокурор, касаещи разследването на състоянието на Път II-16 Елисейна - Своге. Представители на Холдинга оказаха пълно съдействие на следователите, във връзка с набавяне на цялата необходима документация, касаеща проектирането, възлагането, изпълнението и приемането на обекта: „Проект Транзитни пътища V, ЛОТ 17, II-16 Мездра-Елисейна-Нови Искър“. „Трейс Груп Холд“ АД изразява готовност за цялостно съдействие на разследването“, посочиха от фирмата.

Фирмата, ремонтирала фаталната отсечка, се защити с писмо до медиите