/ Gulliver/Getty Images, архив
В Тополовград е обявен ден на траур заради в памет убития фелдшер Димитър Факиров.
 
Със заповед на временно изпълняващия длъжността кмет на Тополовград на 10 октомври са забранени провеждането на публични тържества и радостни ритуали през целия ден.

Полицията разследва убийството на фелдшера на село Орешник
 
Преди ден временният градоначалник изпрати съболезнователно писмо до семейството на медицинския фелдшер Димитър Факиров, станал жертва на жестоко убийство. В него се казва: „Дълбоко сме покрусени от жестокостта на престъплението, при което загина г-н Факиров. Той беше един от добрите медици на Община Тополовград. Ще го запомним като добър професионалист, скромен и добър човек. Скърбим заедно с Вас!“
 
В знак на съпричастност към неговите близки, националният флаг на всички общински сгради ще бъде свален наполовина.

Фелдшерът на Орешник многократно намушкан от Иван Пачелиев (ВИДЕО)
 
Българският лекарски съюз също изрази подкрепа и съболезнования към близките на Димитър Факиров. „Подобна жестокост, отнела живота на медик, посветил десетилетия, за да помага на хората, е необяснима, неприемлива и извън границите на човешкия разум“, заявяваха от съсловната организация.
 
Задържан за убийството на 72-годишния медик, е бившият легионер Иван Пачалиев. През февруари миналата година той се барикадира в дома си и стреля по полицаи. След цяло денонощие органите на реда успяха да го задържат. Оказа се, че той имал разрешително за притежание на оръжие, издадено в чужбина.