Бившият легионер Иван Пачелиев ще бъде обвинен в убийство на медицински специалист от село Орешник, при и по повод изпълнение на служебните му задължения, съобщи окръжният прокурор на Ямбол Дойчин Дойчев по NOVA.

Пачелиев е задържан за 24 часа, като мярката му ще бъде удължена на 72 часа.

Полицията разследва убийството на фелдшера на село Орешник

Убийството на фелдшера в тополовградското село Орешник вдигна на крак спецслужбите във вторник. След няколкочасова операция беше задържан заподозрения бивш легионер, който преди година и половина стреля срещу полицаи и се барикадира в дома си.

С помощта на психолози той е бил задържан, без да му се даде възможност да окаже съпротива.

Голяма част от ситуацията вече е изяснена, установени са свидетели, иззети са записи от видеонаблюдението. Лицето не съдейства за решаване на ситуацията. Продължаваме да работим”, заяви пред NOVA старши комисар Ангел Цанков, директор на ОДМВР-Хасково.

Хванаха легионера, заподозрян за убийството на фелдшера в Орешник (СНИМКИ/ВИДЕО)

Той уточни, че по тялото на убития фелдшер няма огнестрелни рани, смъртта му е настъпила вследствие на множество наранявания с хладно оръжие.
 
В рамките на днешния ден на лицето ще бъде повдигнато обвинение за убийство на медицински специалист при изпълнение на задълженията му. Лицето ще бъде задържано за 72 часа, съобщи окръжният прокурор на Ямбол Дойчин Дойчев.

Окръжният прокурор обясни, че по това  обвинение, което ще му бъде повдигнато, Иван Пачелиев го грозят от 20-30 години затвор, доживотен затвор или доживотен без право на замяна.
nova.bg