/ DarikNews.bg, архив
Български лекарски съюз е потресен от жестокото убийство на 72-годишния фелдшер в здравната служба на тополовградското село Орешник.

Съсловната организация изразява безпрекословната си подкрепа към близките на Димитър Факиров.

Полицията разследва убийството на фелдшера на село Орешник

Подобна жестокост, отнела живота на медик, посветил десетилетия, за да помага на хората, е необяснима, неприемлива и извън границите на човешкият разум“, заявяват от БЛС.

Съсловната организация неведнъж е осъждала всяка форма на физическа и вербална агресия над медицински лица и е заявявала, че е недопустимо медиците да стават заложници на собственото си призвание и докато се борят да спасят поредния човешки живот, да бъдат принуждавани да защитават своя собствен.

Хванаха легионера, заподозрян за убийството на фелдшера в Орешник (СНИМКИ/ВИДЕО)

„Случилото се в село Орешник обаче не е поредната проява на осъдително и неприемливо отношение към представители на медицинското съсловие, а жестоко, потресаващо потъпкване и преминаване на всички човешки и морални граници“, допълват от организацията.

БЛС подкрепя бързите действия на институциите, които за няколко часа задържаха мъжа и предстои да повдигнат обвинение „за убийство на медицински специалист, при и по повод изпълнение на служебните му задължения“.

Фелдшерът на Орешник многократно намушкан от Иван Пачелиев (ВИДЕО)

Съсловната организация ще настоява законовият инструментариум да бъде приложен с цялата му строгост.