Телефонните измамници си намират „мулета” от сайтове за работа
Телефонните измамници си намират „мулета” от сайтове за работа / снимка: DarikNews.bg

Нищо неподозиращи безработни се използват като „мулета” от телефонните измамници, за да вземат пари от излъганите възрастни. Това съобщи комисар Николай Кирков, началник на „Криминална полиция” в Пловдив във връзка с зачестилите случаи с измамени хора от мними „доктори”.

Престъпниците управляват схемата от домовете си и след като склонят жертвата да предаде пари, намират посредник от сайтовете за работа. Безработните в повечето случаи дори не знаят какво пренасят в пликовете, които им предават потърпевшите баби и дядовци.

При последната разбита група са хванати трима мъже, двама от които братя, и една жена от великотърновския регион. Те са извършили четири престъпления и са арестувани по време на измамите. В повечето случаи фалшивите доктори искат до 10 000 евро, но разкритите престъпления са за суми от 1000 до 8000 лева.

Днес в Районния съд ще се гледа искане от прокуратурата за постоянна мярка „задържане под стража” на двама от задържаните измамници. Те са известни на полицията и вече са хващани за подобни престъпения.

Още новини от Пловдив