/ iStock/Getty Images
Премиерът Бойко Борисов поздрави артистите за инициативата
Творците показаха, че коронавирусът няма да спре изкуството и намериха начин да общуват с вярната си публика и при празни зали. Общинският театър "Възраждане" и Софийската филхармония тази вечер приятно изненадаха почитателите на театъра и меломаните с представление и концерт на живо, излъчвани през Фейсбук. Общинската трупа се развихри на сцената с "Вуйчо Ваньо" на Чехов и излъчва на живо в платформите си спектакъла.

Представлението започна от 18.30 ч., в празен салон, а почитателите можеха да гледат Инстаграм.



Новият подход е възприет заради наложената от Министерството на културата забрана да се правят културни събития на закрито.

Премиерът Бойко Борисов поздрави артистите за куража и ги даде за пример, че така са събрали даже повече публика, отколкото в салона.





 
 
На живо "Вуйчо Ваньо"

Ще играем на празен салон и ще излъчваме на живо тук, 10 март, 18.30, Вуйчо Ваньо. С подкрепата на STREAMER.BG

Публикувахте от Театър Възраждане в Вторник, 10 март 2020 г.

Софийска филхармония направи същото и излъчи празничен концерт. Музикантите изпълниха творби на български композитори под палката на Пламен Джуров на живо. Те също останаха без публика, но не и без духа, който носи културата, а виртуалните зрители сипят комплименти и поздрави.

"Тази вечер вместо планирания концерт на "Софийски солисти" в зала "България" ще Ви представим концерта, състоял се на 3 март с участието на "Софийски солисти", Националния филхармоничен хор и музиканти от Софийската филхармония". Останете с нас!", поканиха феновете си музикантите и изпълниха български творби, сред които "Картини от България" на Васил Казанджиев