Тази нощ столичният градски транспорт ще работи - вижте кои линии
Тази нощ столичният градски транспорт ще работи - вижте кои линии / DarikNews.bg, архив
Тази нощ столичният градски транспорт ще работи - вижте кои линии
91911
Тази нощ столичният градски транспорт ще работи - вижте кои линии
  • Тази нощ столичният градски транспорт ще работи - вижте кои линии

Тази нощ столичният градски транспорт няма да спира работа. Основните линии ще се движат на интервал от 20-30 минути, а метрото между 20 и 40 минути. В последния ден от 2016-а година зоните за почасово платено паркиране ще работят. През първите два дни от новата година зоните - няма да работят.

Засилени мерките за сигурност у нас по Нова година около местата с много хора

И тази година Центърът за градска мобилност осигурява движение на колите от градската мрежа през цялата новогодишна нощ. Зам.-кметът по транспорт Евгени Крусев посочи, че ще има връзки към всички квартали в София.

"В Новогодишната вечер се осигурява нощно движение на основни линии на градския транспорт. Стремежът, който е бил при определянето коя линия да работи нощно и коя не е да се осигури достъпност до на практика всички големи квартали на града. Интервалите ще бъдат по-големи от обикновено - около 20 мин. до 30 мин. за определени линии. Метрото ще се движи в общата му част от "Младост 1" до метростанция "Сливница" на 20 минути, в крайните отсечки на 40 минути през цялата Новогодишна нощ".

Къде ще има засилени мерки за сигурност по празниците?

Какво ще е разписанието на градския транспорт, научихме от Антон Деспотов от ЦГМ:

"Предвидено е нощно движение по следните трамвайни линии - 5,7, 8, 12, 18, 20 и 22. Тролейбусен транспорт ще бъде осигурен по линии с номера 1, 2, 4 и 9. Съответно автобусите ще се движат с номера 11, 83, 102, 78, 85, 94, 285, 309, 310, 76, 213 и 604".

Кметът на столицата Йорданка Фандъкова увери, че са засилени мерките за сигурност по обектите, където има струпване на хора. Повече охрана ще има и в моловете. Сериозни мерки за сигурност очакват и тези, които ще посрещнат новата година на площада.