Къде ще има засилени мерки за сигурност по празниците?
Къде ще има засилени мерки за сигурност по празниците? / DarikNews.bg, архив
Къде ще има засилени мерки за сигурност по празниците?
91790
Къде ще има засилени мерки за сигурност по празниците?
  • Къде ще има засилени мерки за сигурност по празниците?

Ще има засилено полицейско присъствие по време на коледните празници в столицата. Това увери директорът на СДВР Младен Маринов и допълни, че търговските обекти, пазарите, автогарите и централната ЖП гара ще бъдат под постоянно полицейско наблюдение. Той поясни също, че по повод новогодишния концерт на пл.Батенберг, всеки гражданин ще бъде проверяван за непозволени предмети, а около площада ще бъдат разположени тежка техника, метали ограждения и коли на жандармерията, за да се предотврати навлизане на камиони с висока скорост.

Има риск от терор, но не и конкретна заплаха срещу България, категоричен е Георги Костов

От СДВР съобщават, че изграждането на сцената за новогодишния концерт на пл.Батенберг започва на 28 декември, а от 30 декември ще бъде затворено движението за автомобили по Цар Освободител. Всеки, който желае да присъства ще трябва да премине през един от 10-тте филтровъчни пунктове, където ще бъде проверен за оръжие, алкохол и пиротехника. Директорът на СДВР Младен Маринов поясни, че заради терористичните актове в Берлин са взели още мерки за сигурност:

"Ще предприемем и допълнителни мерки с тежка техника, със заграждения да не допуснем възможност за скоростно навлизане на транспортни средства на площада, където ще бъдат събрани гражданите. Това ще бъде извършено на няколко етапа с оглед на това, ако едната преграда бъде преодоляна ние да имаме възможност за действие. Там, за това място, ще бъдат взети всички възможни мерки. Затова казвам, гражданите ще срещнат известно затруднение при проверките, тъй като всеки един лично ще трябва да бъде проверен".

Камион се вряза в тълпата на коледен базар в Берлин, има жертви (СНИМКИ/ВИДЕО)

Освен тези мерки сред гражданите ще има и цивилни полицаи. От СДВР уточняват, че полицейско присъствие ще има и около търговски центрове, пазари, автогари и централната ЖП гара. Маринов подчерта, че от четвъртък движението и в двете посоки се очаква да бъде засилено, а в петък движението ще бъде най-интензивно.