Засилени мерките за сигурност у нас по Нова година около местата с много хора
Засилени мерките за сигурност у нас по Нова година около местата с много хора / Sofia Photo Agency, архив

Остава засиленото полицейско присъствие около обектите от националната инфраструктура и местата, на които се събират много хора, каза главният секретар на МВР Георги Костов.

Той посочи обаче, че пряка заплаха от терористичен акт срещу страната ни няма.
Повече полиция има в зимните курорти, уточни Костов.

В София полицаите са разговаряли със собственици на вериги и увеселителни заведения, като са дадени указания за безопасността.

Къде ще има засилени мерки за сигурност по празниците?

На централния площад в София в нощта срещу Нова година ще има 10 пропускателни пунктове. През тях няма да се допускат пияни, носещи алкохол в стъклени бутилки, и въоръжени.

Два периметъра от охрана с тежка техника ще има в района около площада. Около бежанските средища и в цялата централна част на София също ще има повече полиция. Това се отнася и за пазари, търговски центрове, автогари, летището.

По повод на атмосферните условия бе посочено, че през нощта най-тежка е била ситуацията в Ловеч, където се е наложило максимално много екипи да дежурят след снеговалежа, обясниха от "Пътна полиция".

Утре и на 2 януари отново ще има специална организация на движението, за да могат всички, които пътуват, да нямат затруднения. Ще има и масови проверки за шофьори за употреба на алкохол или наркотици.

С 0,82 промила алкохол в кръвта е бил шофьорът на камиона, чиято кабина провисна снощи от виадукт на магистрала "Хемус", посочиха от полицията.