/ БГНЕС
По информация на турските гранични власти, потвърдена и от посещение на дипломатически служител от Генералното ни консулство в Одрин, ситуацията с трафика на ГКПП "Дерекьой-Малко Търново" и "Хамзабейли-Лесово" към входа за България е усложнена поради срив в системата за обработка на документи на турските гранични пунктове. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на външните работи.

Образували са се опашки от изчакващи автомобили и автобуси, като са блокирани на входа към България. Понастоящем трафикът се обслужва ръчно, като турските гранични власти ще заработят с максимален капацитет след отстраняването на техническия проблем, се посочва в съобщението.

Ситуацията с трафика на третия изход от Турция към България - ГКПП "Капъкуле-Капитан Андреево", към входа за България към момента е спокойна.

Генералното консулство на България в Одрин е в непрекъсната връзка с турските гранични и митнически власти и при необходимост има готовност да реагира. При необходимост от съдействие българските граждани могат да се обадят на: тел. 0090 284 214 06 17; дежурен телефон в извънработно време в работни дни - 0090 533 7396140; дежурен телефон в почивни и празнични дни - 0090 533 6298164.
БТА