Съдът в Сливен решава за присвоени пари от общинска фирма
Съдът в Сливен решава за присвоени пари от общинска фирма / netinfo

Сливенската районна прокуратура е внесла в съда обвинителен акт срещу бившите управители на общинската фирма “Обреден комплекс” Тодор Тодоров и Влади Димитров, както и срещу четири бивши служителки на комплекса. Това съобщи за Дарик пресаташето на прокуратурата Виолета Калайджиева.

Срещу Тодоров и Димитров са повдигнати обвинения за съучастие при присвояването на суми, собственост на общинската фирма, които са давани като служебни аванси на служителите. Става дума за две суми в размер на съответно 1933 лв. и 1969 лв.

Бившите служителки на Обреден комплекс Янка Купенова, Даниела Чернаева, Динка Малчева и Иванка Василева ще отговарят за длъжностно присвояване по чл. 201 от Наказателния кодекс на различни суми, чиято обща стойност възлиза на близо 10 хиляди лева. Парите са вземани също като служебни аванси през периода от април 2003 до септември 2004 година.

Делото бе образувано след скандално запечатване на офиса на Обреден комплекс от Икономическа полиция по сигнал за даване на подкупи на медицински лица, които давали вътрешна болнична информация на служители общинската погребална агенция. Това обвинение обаче не е било доказано, но са открити данни за длъжностно присвояване.

Ако вината на обвинените се докаже, те могат да получат до 8 години лишаване от свобода, уточни Калайждиева.

Други новини от Сливен