Съдът отложи делото за смъртта на убиеца на Луканов
Съдът отложи делото за смъртта на убиеца на Луканов / снимкa: DarikNews, Надя Коцева

Софийски градски съд не даде ход на делото срещу украинеца Алексей Кичатов за убийството на сънародника му Юрий Кутепкин. Двамата са свързани с делото за убийството на Андрей Луканов, като Кичатов бе оправдан за убийството на бившия премиер, а за Кутепкин се сочеше, че е физическия убиец на Луканов.

През 1999 година, в разгара на разследването за убийството на Андрей Луканов, трупът на Юрий Кутепкин беше открит в кладенец в Елин Пелин е резултат на признание на Кичатов, че го е убил пред бившия топ полицай Ботьо Ботев. Самопризнанията са направени в скандално известната база на МВР в Копривщица, където са водени всички обвиняеми за разстрела на Луканов. Сред свидетелите по делото за убийството на Кутепкин са и Ботьо Ботев, както и друг за оправданите за убийството Луканов – Георги Георгиев.

Днес съдът не даде ход на процеса за убийството на Юрий Кутепкин, тъй като майка му не е уведомена за това, че има право да се конституира като частен обвинител и граждански ищец. Съдебна поръчка е изпратена до Украйна, но отговор оттам не се е върнал да е изпълнена. Съдът отложи делото за 23 март.