Съдът отказа регистрация на партията на Георги Кадиев
Съдът отказа регистрация на партията на Георги Кадиев / БГНЕС, архив

Софийският градски съд отказа регистрация на политическата партия "Нормална държава", съобщиха от съда, цитирани от БТА. Като мотиви съдия Нели Алексиева е записала, че в устава на партията не са вписани целите, за които тя работи, и начинът, по който ще ги постигне. Не са вписани и принципи, от които ще се води партията при извършване на дейността си.

Решението на СГС може да бъде обжалвано.

Политическа партия "Нормална държава" беше учредена през юни тази година, а за неин лидер без конкуренция единодушно беше избран Георги Кадиев.

Юни 2016: Избраха Георги Кадиев за лидер на създадената от него партия

Кадиев беше изключен от БСП след серия вътрешнопартийни противоречия. В крайна сметка решението му да се кандидатира за кмет на София миналата година, без да е подкрепен от столетницата, доведе до изключването му и решението за създаване на нова партия.

Кой печели изборите за кмет на район "Младост" в София?

Формацията на Кадиев застана зад кандидатурата Десислава Иванчева за районен кмет на столичния квартал "Младост", като тя спечели битката за поста. Иванчева бе организатор на протестите срещу престрояването на квартала по-рано през годината.

Различни протести посрещнаха столичните общински съветници

В четвъртък Иванчева положи клетва като кмет на "Младост" на фона на протести "за" и "против" строителството в жилищния район.