Бургас сутеньори
Бургас сутеньори / МВР
Закупили последни модели автомобили за 1,5 милиона лева
По два основни метода за склоняване към проституция в Германия и Австрия е работила престъпната група, която беше разбита вчера в Бургас. По единия метод бандитите карали момичетата да се влюбват в тях, като ги водели по скъпи курорти и ги впечатлявали с луксозни коли, а след това ги натискали, чрез роднини да проституират. Другият метод пък бил със запис на случаен полов контакт. Използвайки записите момичетата са били принудени да проституират под угроза от това, че въпросният запис ще бъде разпространен и те ще бъдат публично опозорени.

Това стана ясно по време на брифинг на специализираната прокуратура, в който участие взеха прокурор Димитър Франтишек и директорът на ГДБОП Ивайло Спиридонов.

Иззети са големи суми пари и банкови извлечения за над 500 000 лева. 
 

Спецакция в Бургас срещу група за трафик на хора и проституция (ВИДЕО)

"Оперативната работа започна през юни, развита е, докато се стигне до вчерашната реализация. Колегите са придобили информация за задоволен начин на живот на определени лица, които разполагат с големи финансови средства", съобщи главен комисар Спиридонов, който подчерта, че това е поредната успешна операция на специализираната прокуратура и ГДБОП.

Бургас сутеньори
МВР

„Танцьорки“ работят като проститутки в Слънчев бряг

Повечето от паричните средства са изпращани с платежни нареждания, други се пренасяни на ръка в България. Намерени са изключително скъпи вещи – часовници и автомобили. Иззети са 8 автомобила, произведени през 2018 и 2019 година, които възлизат на над 1,5 млн. лева, стана още ясно от думите на Спиридонов.

Бургас сутеньори
МВР

Бургас сутеньори
МВР

Националната статистика: 15 осъдени за разврат в Бургаско

На територията на България са установени пълнолетни 5 жени. Процентът от припечеленото на всяка жена е бил различен, но е бил малка част от сумите, които са изкарвани. Те не са знаели колко изкарват. В сметка на едно от момичетата са установени 67 000 евро, за които тя не е знаела. Разполагала е само с 200 евро за маратонки, разкри Спиридонов.
 

Бургас сутеньори
МВР

Бургас сутеньори
МВР

Бургас сутеньори
МВР

Бургас сутеньори
МВР