/ Веселин Максимов
Служители на Криминална полиция и Специализирани полицейски сили проведоха внезапна операция около полунощ в еротичен бар в централната част на Слънчев бряг.

Полицията разкри схема със здравни книжки за работници в Слънчев бряг

В него били установени десдет момичета на възраст над 18 години от цяла България, които на трудов договор се водели танцьорки, но всъщност работели като проститутки.
 
Намерени са помещения, специално оборудвани за целта, разположени в заведението, в които по време на специализираната полицейска акция са установени и клиенти, ползващи сексуални услуги от момичетата. Установено е, че минималната сума за сексуална услуга е 100 лева, но тя можела да се промени по преценка на момичето в по-голям размер.
 
Габровец въртял търговия с фалшиви документи в Слънчев бряг

За 24 часа са задържани 50-годишен пловдивчанин, съдържател на заведението, който набирал момичетата срещу обещания за щедро заплащане и жена от Поморие на 33 години, която работела официално като барман в заведението, но управлявала дейността и занимаваща се също с набиране и приемане на момичета за сексуални услуги.
 
Тя е отчитала паричните суми на пловдивчанина. Част от мнимите танцьорки са разпитани в качеството на пострадали от трафик в Несебърския районен съд. На мъжа е повдигнато обвинение по чл. 159 А алинея 2,  точка 6 от Наказателния кодекс (за трафик на хора).

По него се предвижда от 3 до 10 години лишаване от свобода и глоба в размер от 10 000 до 20 000 лева. Срокът на задържането на пловдивчанина е удължен на 72 часа.