Свидетели на стрелбата откарали простреляния охранител на Баретата в болница
Свидетели на стрелбата откарали простреляния охранител на Баретата в болница / снимка: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова
Свидетели на стрелбата откарали простреляния охранител на Баретата в болница
60899
Свидетели на стрелбата откарали простреляния охранител на Баретата в болница
  • Свидетели на стрелбата откарали простреляния охранител на Баретата в болница

Простреляният охранител на Златомир Иванов-Баретата е откаран в болница от трима македонци, които били с автомобила си „Форд Мондео” с благоевградска регистрация в района на Съдебна палата.

Един от тях разказа, че охранителят е бил малко уплашен от стрелбата и не казал нищо, докато го откарвал в болницата. По време на пътуването раненият два пъти се обаждал по телефона, но шофьорът не слушал какво говори.

„Аз бях в колата, когато видях да бягат хора и си помислих, че нещо става. Излязох от колата и видях момчето, ранено в крака, хора започнаха да му оказват помощ, попитаха кой е с кола и аз го качих. Аз първо мислех, че е охрана на Съдебната палата”, разказа още очевидецът пред журналисти.

Македонецът заяви още, че полицията вече е проверила колата му. По думите му полицаите били много коректни и си свършили работата професионално

Органите на реда също официално потвърдиха, че раненият при стрелбата охранител е откаран в болница от автомобил с благоевградска регистрация.

Тази сутрин в центъра на столицата пред входа на Съдебната палата бе прострелян Златомир Иванов-Баретата. При нападението бе ранен и човек на охраната на Баретата. До момента няма никаква информация за нападателите. Няма и задържани.