/ Агенция
Министърите Шишков и Демерджиев дадоха пресконференция в сряда за проверката на магистралата
Строителят на Лот 2 на „Тракия” "Трейс Груп Холд" АД отговори на обвиненията, направени от министъра на МРРБ арх. Иван Шишков и министъра на МВР Иван Демерджиев на пресконференция в сряда. 

"Изразяваме несъгласие с представените данни и внушения на пресконференцията дадена от министъра на МРРБ арх. Иван Шишков и министъра на МВР Иван Демерджиев на 12.10. 2022 г. Изнесените мнения и "констатации" относно изграждането на АМ "Тракия" ЛОТ 2, участък Стара Загора-Нова Загора от км. 201+100 до км 241+900-основно трасе показва, че те не се базират на професионален анализ и не отговарят на фактите", категорични са от строителното дружество. 

Демерджиев: Пътната настилка на „Тракия“ е със съмнително качество 

"ЛОТ 2 на АМ Тракия е най-проверяваният строителен обект в Р България. Извършени са 140 проверки. През 2011 и 2014 година представители на Европейската комисия правят проверки, както по време на изпълнението на обекти по ОП "Транспорт", част от които е АМ "Тракия-ЛОТ 2,3 и 4", така също и при изготвяне на одитния доклад след завършването на строителството-не са констатирани никакви нередности и несъответствия.​​​​​​", категорични са от "Трейс Груп Холд".

Позиция Трейс Груп АМ Траки... by Dilyana Popova

"Трейс Груп Холд" АД