Стефан Бонев-Сако: Нямам нищо общо с убийството на Боби Цанков
Стефан Бонев-Сако: Нямам нищо общо с убийството на Боби Цанков / cнимка: Sofia Photo Agency

За да се случи едно нещо, което е станало днес, аз съжалявам, че се е случило, трябва да има някакъв мотив, причина, за да го направиш. Това каза Стефан Бонев-Сако пред бТВ във връзка с днешното убийство на радиоводещия Боби Цанков в центъра на София.

„Дайте да помислим като нормални хора - какво ми е направил Боби Цанков - че бил написал някаква книга? Ами, да пише Боби колкото иска. Аз какъв съм да му кажа да не пише, мен какво ме интересува? Плюс това, нито съм някакъв герой от книгата, нито кой съм аз да съм му герой", обясни още Сако.

Според него той може да го пише, ако иска и в десет книги. „Аз нямам нищо общо с това нещо. Нямам причина. Не съм съучастник в някакво убийство и никога не съм желал на даден човек такова нещо. Пак казвам, съжалявам, че се е случило това", заяви още Бонев.

Тази вечер Стефан Бонев-Сако беше арестуван заедно с братята Маргини в подозрение, че е поръчал убийството на Цанков. През месец ноември миналата година Боби Цанков съобщи, че е получил смъртни заплахи от Сако и че е бил преследван с кола от него в столицата. Тогава убитият Цанков каза, че е потърсил помощ от органите на реда, а Сако беше задържан в полицията.