/ БГНЕС
Старозагорци блокираха движението от и за магистрала
99781
Старозагорци блокираха движението от и за магистрала
  • Старозагорци блокираха движението от и за магистрала
Промяна на системата поискаха протестиращи от Стара Загора, които след автошествие блокираха за половин час движението от и за магистрала "Тракия" при Птицекомбината.
 
Ние сме ги качили на власт, ние ще ги свалим след като те не се вслушват в нашите искания. Това сподели един от организаторите на протестното автошествие в Стара Загора Силвия Ангелова. Излизаме отново срещу социалната несправедливост, високите цени и данъците, обобщи тя част от исканията на протестиращите старозагорци, които отново поискаха оставка на кабинета и заявиха, че протестите им ще продължат и занапред.
 
Колоната от около 80 автомобила премина по старозагорските улици с надути клаксони и се събраха на Птицекомбината, където имаше засилено полицейско присъствие и жандармерия. Униформените в началото отклоняваха автошествието в посока село Загоре, а движението от и за магистрала "Тракия" беше пропускано поетапно. След края на протеста с викове "Мафия" протестиращите излязоха на пътното платно и отново поискаха смяна на системата. Около 200 души успяха да затворят пътя от и за автомагистрала "Тракия" за 30-ина минути.