Намираме се в притихналия ад, аз така го определям, защото под нас са погребани хора като нас, човешки съдби, които не са си представяли, че това може да се случи в 21 век. Това са хора, които са родени тук, възпитавани тук, които са се образовали, които са развивали собствено бизнес, който наблюдавам с очите си как е унищожен. Наистина притихнал аз, за съжаление, за държава, която е част от Европа. Това заяви от Украйна Станислав Балабанов от „Има такъв народ”, който е част от българската делегация, която е на посещение в страната.

Лена Бориславова от Бородянка: Гледките са потресаващи

"Това е недопустимо и трябва да го виждат колкото се може повече хора за да осъзнаят, че няма нищо по-скъпо от чистата човешка душа, която за съжаление, виждаме как плаща в този момент", каза още Балабанов.

Петков от Украйна: На такова място човек губи политическото говорене, усеща човешката трагедия

На въпрос дали в пленарната зала „Има такъв народ” ще подкрепи военната помощ за Украйна под формата на оръжия, Балабанов отговори: "В пленарната зала аз винаги съм призовавал за единна позиция, колкото по-голямо е мнозинството, толкова по-добре. Тук не трябва да се делим на коалиционни партньори и на опозоция, тук трябва да имаме единна позиция и се надявам каквото и да реши пленарната зала, да е с максимално много мнозинство".