"Аз съм част от делегацията, която ще пътува до Украйна. Искам да пътувам, за да изключа от себе си всякакви спекулация, всякаква пропаганда и да видя с очите си какво и как изглежда една война на място, за да се уверя сам за себе си". Това каза Станислав Балабанов от „Има такъв народ” преди началото на Коалиционния съвет. Лидерите на партиите трябва да решат спорния въпрос ще изпрати ли България оръжие към Украйна и какви биха били стъпките на властта.

Кой ще участва в българската делегация, която ще замине за Киев (ОБЗОР)

"Нашият лидер има ясно изразена позиция по отношение на оръжията за Украйна. Нашата политическа формация ще бъде свободна по съвест да гласува в пленарна зала", каза Балабанов.

Георги Димитров

Той коментира и решението на БСП да не изпратят представител в българската делегация, която ще пътува до Киев. "Това е слабодържавническо поведение в един такъв момент. Беше важно всички да отидем, за да добием представа какво всъщност се случва, но това е тяхно право и не е заложено в коалиционното споразумение".

БСП няма да праща свой представител в българската делегация за Киев

Според Балабанов коалицията не е застрашена, докато не се наруши коалиционното споразумение.

По думите му се задава една по-интересна тема в следващите дни, която е залегнала в коалиционното споразумение - Северна Македония. "По тази тема ще бъдем много взискателни по отношение на публичното говорене", заяви Балабанов.