Станишев: Подготвени сме за реакции според решението на ВСС на Либия
Станишев: Подготвени сме за реакции според решението на ВСС на Либия / netinfo
Премиерът Сергей Станишев изрази надежда в най-кратки срокове да се проведе заседание на Висшия съдебен съвет на Либия. Той заяви, че българската държава е подготвена за реакция в зависимост от решението на тази инстанция за съдбата на българските медици.

След заседанието на изпълнителното бюро на БСП премиерът и лидер на БСП Сергей Станишев коментира последните събития около процеса в Либия. Той подчерта, че усилията на българското правителство са били насочени винаги към максимално бързото завръщане на медиците в родината.

„В момента се намираме в решаваща фаза на процеса. Самият факт, че заседанието на Висшия съдебен съвет се свиква в толкова кратки срокове след решението на съда, говори много ясно за усилията през последните месеци да се стигне до успешен взаимно приемлив финал на този процес, каза Станишев. По думите му почти е приключил процесът на събиране на подписи от семействата на заразените деца, с които те се отказват от претенциите си за смъртни присъди на българските медици.

На пленум, който започна в 15 ч. социалистическата партия ще обсъди предложените персонални и структурни промени в правителството. Премиерът заяви, че не очаква изненади в мнозинството при утрешното гласуване на правителствените промени в Народното събрание.