Станишев: Надявам се докладът на ЕК да отрази и успехите на България
Станишев: Надявам се докладът на ЕК да отрази и успехите на България / netinfo

“Надявам се предстоящият мониторингов доклад на Европейската комисия да отрази както проблемите, така и успехите на България. Наивно е да се смята, че за кратко време могат да бъдат разрешени всички проблеми в МВР, но има и конкретни резултати, които трябва да бъдат отчетени”. Това заяви премиерът Сергей Станишев по време на посещението си във Варна.

“Българската демокрация все още е млада и има своите проблеми, в това число и купуването на гласове по време на избори. Работата на кабинета е да свърши всичко, което трябва. Нека не забравяме, че ще има и други доклади, заяви още премиерът при посещението си в морската столица. Според Станишев са необходими корекции и промени в цялостната законова уредба за изборите, които да ограничат механизмите за купуване на вота, както и да мотивират хората да гласуват. Необходими са промени и в Закона за финансирането на партиите, посочи още Станишев.

По въпроса за отношенията между премиер и президент Станишев заяви следното:

“Никак не ми допадат системните опити за насаждане на изкуствено противоречие между правителството и президентството, коментира премиерът. Президентът Първанов винаги е действал в рамките на правомощията си. Нормално е държавният глава да изразява мнението си и да предприема различни инициативи. Нормално е в редица случаи президентът да бъде критичен към правителството”, каза още премиерът”.


Други новини от Варна