Стачни действия готвят в медико-социалния дом в Шумен
Стачни действия готвят в медико-социалния дом в Шумен / netinfo

Едночасова предупредителна стачка проведоха 60 работници от медико-социалния дом в Шумен. Те заявиха, че имат готовност за провеждане на ефективни протестни действия, ако не бъде удовлетворено искането им за увеличение на средните брутни работни заплати.

Основните мотиви за стачните действия са искания за договаряне на начална основна месечна заплата, формиране на средната работна заплата по категории, персонал и структура, както и изплащане на увеличението на месечните възнаграждения за 2006г.

Намеренията за провеждане на предупредителна стачка са заявени с декларация до Министерството на здравеопазването и Финансовото министерство, но отговор засега няма, обясни синдикалният лидер към КНСБ Радостин Павлов.

В Дома за медико-социални грижи работят общо 132-ма души. Всички бяха единодушни, че няма да търпят повече и че ще отстояват интересите си докрай. На предупредителната стачка медицинските работници излязоха с плакати, част от които гласяха: "Станишев ни излъга!", "Достойно заплащане за специалистите по здравни грижи!".