Стачка в Гърция променя движението на шест международни влака
Стачка в Гърция променя движението на шест международни влака / снимка: БГНЕС

Стачка в Гърция променя движението на шест международни влака. Във връзка с обявената за утре 24-часова стачка в Гърция, временно се променя организацията на движение на международните влакове между България и Гърция, съобщиха от пресцентъра на БДЖ.

По тази причина днес международният влак „Румъния" от Букурещ за Солун (през София) пътува само до София и заминава за Букурещ от Централна гара София, вместо по обичайното си разписание от гарата в Солун.

За клиентите на националния железопътен превозвач, които ползват тези два международни влака за пътуване на територията на страната, е осигурен влак в състав от два второкласни вагона, който ще пътува по обичайното разписание на международните влакове от София до Кулата и обратно.

Във връзка със стачката, през днешния ден няма да се движат двата сутрешни международни влака, както и двата следобедни международни влака, които пътуват между София и Солун.

„Български държавни железници" ЕАД ще възстановяват сумите на всички пътници, закупили предварително билети за пътуване с отменените влакове за Гърция.