/ iStock/Getty Images
Първото заседание на работната група за зеления сертификат се провали заради спор дали да се излъчва на живо и впоследствие беше прекратено.

След протеста на „Възраждане“: Започва работа комисията за Зеления сертификат

От "Възраждане" излъчиха на живо във Фейсбук началото на заседанието и посочиха, че държат на прозрачност. Експертите от Министерския съвет обаче възразиха, че не желаят и не са давали съгласие да бъдат излъчвани онлайн. От тяхна страна имаше предложение да се записва с диктофон, а не с камера.

След като не се стигна до разбирателство, координаторът на работната група проф. Радка Аргирова, която е и съветник на премиера по въпросите на пандемията от COVID-19, обяви, че тогава представителите на МС си тръгват. Искаме да разговаряме с вас и нищо повече, уточни тя и минути по-късно прекрати заседанието.

Протестиращи срещу зеления сертификат опитаха да щурмуват Народното събрание

След това Деян Николов от "Възраждане" коментира, че очаква двете страни да се договорят за условията, при които да се провеждат заседанията.

Очакваме позицията на министър-председателя Кирил Петков, който да каже дали трябва прозрачно да се излъчва всичко, което се случва в работната група за зеления сертификат. На база на това ще вземем и нашето решение как да процедираме оттук нататък. Това заяви на брифинг пред журналисти в парламента Деян Николов, секретар на "Възраждане" - София и представител в работната група, чието първо заседание в Министерския съвет се провали, предаде БТА.

Неизвестна за нас жена от Министерския съвет каза, че трябва да прекратим излъчването на живо на срещата, разказа Николов. Той настоя, че за "Възраждане" е било важно дискусията да е публична.

Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов и председател на парламентарната група също е на мнение, че не е имало за какво експертите от страна на МС да се притесняват на днешната среща.
БТА