Спад на нелегално влизащите в страната отчита Румяна Бъчварова (СНИМКИ)

Спад на нелегално влизащите в страната отчита Румяна Бъчварова (СНИМКИ)
Спад на нелегално влизащите в страната отчита Румяна Бъчварова (СНИМКИ) / БГНЕС

Вътрешният министър Румяна Бъчварова обходи трасето по българо-турската граница от Малко Търново до Резово и се запозна на място с организацията на работа по изграждане на инженерното съоръжение.

Мигрантският натиск върху България достигна критична точка

и още: Поне 10 000 мигранти ще зимуват в България

Тя направи обход на цялото трасе в района, където в момента текат дейност по изграждане на инженерното съоръжение. "Личното ми впечатление е, че организацията на работа е много добра, работи се интензивно, колкото по-рано успеем да завършим съоръжението, толкова по-скоро ще имаме резултати, но колеги от патрулите споделиха, че самият факт, че се строи по това трасе вече дава резултат", коментира  министърът.

В рамките на посещението си в региона министър Бъчварова се срещна с граничари и командировани на място полицейски служители, с които обсъди актуалната обстановка и разположението на отделните патрули, ангажирани с охрана на българо-турската граница.

Бояново излезе на протест срещу изграждането на мигрантски център (ВИДЕО)

и още: Ще има ли бежански лагери с фургони и палатки в България

По думите й през последната седмица се забелязва спад на нелегално влизащите.

"Прави впечатление, че в сравнение с предишни периоди се увеличават опитите да се премине в тайници в големи транспортни средства през ГКПП. Това е и косвен индикатор, че има ефект от усилията, които полагаме, и от изграждането на съоръжението. Показател за снижена нелегална миграция е и фактът, че сред задържаните на изход на българо-сръбската граница намалява делът на хората, които са без регистрации", посочи Бъчварова.

Спад на нелегално влизащите в страната отчита Румяна Бъчварова (СНИМКИ)
netinfo

България харчи около 124 млн. евро за подобряване на охраната по границата

Тя поздрави служителите на ГД "Гранична полиция" за създадената добра организация, така че да обезпечат всички възможни рискови маршрути на нелегалните мигранти. Действията им се подпомагат от пристигналите в страната 189 служители на Фронтекс, сред които най-много са представителите от Полша, Румъния и Чехия също значителен брой.

Спад на нелегално влизащите в страната отчита Румяна Бъчварова (СНИМКИ)
netinfo


Източник: БГНЕС