/ БГНЕС
Прогноза за времето за 28 ноември, вторник
През нощта валежите ще продължат, като и в Централна България дъждът ще премине в сняг и там ще се образува снежна покривка. По старопланинските проходи ще има условия за навявания. В източните райони ще вали дъжд.

Вижте бялата приказка в планините - писта "Снежанка"
 
През деня валежите ще отслабнат, след обяд в повечето места ще спрат, най-късно в североизточните райони. Вечерта от югозапад облачността ще започне да се разкъсва и намалява. Ще духа до умерен северозападен вятър. Температурите ще са почти без дневен ход, ще са предимно между минус 1 и 4 градуса, малко по-високи по морския бряг.
 
Първи сняг в София (СНИМКИ)

Под влияние на преминаващия циклон "Татяна" атмосферното налягане в Източна България е значително по-ниско от средното за ноември, а след обяд в западните райони на страната ще започне бавно да се повишава.
 

НИМХ-БАН


В областите Враца, Плевен, Ловеч, Габрово и Велико Търново е в сила оранжев код заради продължаващите валежи от сняг, които няма да спрат и в часовете преди обед във вторник. Очаква се в тези райони снежната покривка да достигне 10-15 см.
 
За други 19 области е въведен жълт код. Предупреждението е в сила за областите София град, София област, Монтана, Русе, Търговище, Разград, Силистра, Шумен,  Добрич, Варна, Бургас, Сливен, Ямбол, Хасково, Кърджали, Стара Загора, Пловдив, Пазарджик и Смолян. През нощта и във вторник в тези области валежите също ще продължат. Дъждът ще преминава в сняг. Очакваното количество на валежите е 10-20 л/кв.м.
 
Приказно е и на "Студенец"

Само в областите Видин, Перник, Кюстендил и Благоевград не се очакват интензивни промени във времето и в сила е зелен код.

БГНЕС


В планините ще бъде облачно с отслабващи валежи от сняг. Вечерта валежите навсякъде ще спрат, най-късно в Стара планина. Ще духа умерен и временно силен вятър от север-северозапад и с него температурите още малко ще се понижат, на височина 1200 м ще е около минус 2 градуса, на 2000 м - около минус 6 градуса.
 
Каква зима ни очаква според дългосрочните прогнози?

Над Черноморието ще бъде облачно с валежи от дъжд главно в часовете преди обяд. След пладне валежите ще спрат, най-късно в северните райони, а вечерта от юг облачността ще намалее.
 
Още сутринта вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, ще е умерен и временно силен. Температурата на въздуха към 14.00 ч. ще е между 4 и 7 градуса и до вечерта още ще се понижи. Температурата на морската вода е около 12 градуса. Вълнението на морето ще е 2-3 бала, вечерта ще отслабне.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg