/ Дарик- Кюстендил
Сред тях има и семейство с бебе
Около 10 души са блокирани в курорта Върховръх, община Перущица заради снега, съобщи агенция „Фокус”, като се позова на зам.-кмета на общината Костадин Тонов.

Доброволци от Стара Загора издирват изчезналите баща и син

Той поясни, че става въпрос за гости на хотела във Върховръх и жители на селата Чурен и Скобелево, през които преминава проблемният участък. „Снежната покривка по пътя е над 1,5 метра, като снегът е мокър и тежи, което е проблем.

От сутринта общината е осигурила най-добрата верижна техника, която чисти пътя, като се очаква най-късно до края на деня той да бъде отворен”, каза Тонов. По думите му хората не са бедстващи, тъй като им е осигурена храна, вода и топлина. Освен това токът не е спирал.

Издирват двама старозагорци, тръгнали към връх Ботев

„Единственият им проблем е, че от вчера е ограничена свободата им на придвижване“, каза Тонов. Сред хората в снежен капан е и семейство с малко бебе. „Тъй като са свършили памперсите за бебето, от хотела са подсигурили тензух и хавлии за него.

Важното е, че хората са живи и здрави“, каза още зам.-кметът. Автобус с 36 деца и 10 възрастни закъса край Пампорово Зам.-кметът обясни, че една трета от пътя до Върховръх е вече почистен.