Още сутринта облачността от северозапад ще започне да се разкъсва и намалява, след обяд до предимно слънчево. До обяд на отделни места, главно в планинските райони в Южна България, ще има слаби валежи от дъжд, над около 2000 метра - от сняг, съобщи Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ). 

Максималните температури ще са предимно между 16° и 21°, в София - около 17°.

По Черноморието облачността от север ще се разкъсва и намалява, след обяд до предимно слънчево. Преди обяд на отделни места по южното крайбрежие, където облачността ще е все още значителна, ще превали слабо. Ще духа до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са 18°-19°. Температурата на морската вода е 18°-21°. Вълнението на морето ще бъде 3 бала.

Над планините до обяд облачността ще е значителна, на отделни места в масивите в Южна България ще има валежи от дъжд, над около 2000 метра - от сняг. След обяд облачността ще се разкъсва и намалява. Ще духа слаб до умерен вятър, по най-високите части от северозапад, в останалите райони до вечерта ще се ориентира от югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 11°, на 2000 метра - около 5°.

В четвъртък и петък с южен вятър ще се затопля. Ще бъде предимно слънчево, с разкъсана висока и средна облачност.

През първия ден вятърът ще е все още слаб, в петък северно от планините - умерен, поривист, с южна компонента. Дневните температури в петък ще достигат 25° - 30°, по-ниски, до около 20°, ще остават в котловините в Югозападна България, в крайните северозападни райони и западната част на Горнотракийската низина. Ще се повишат сутрешните температури, минималните ще са между 8° и 13°. 
НИМХ, БТА