/ Снимка: Дарик, архив
Един от свидетелите по делото срещу Живко Мартинов вече е с охрана, съобщиха от прокуратурата. Става дума за разследването, получило известност като "Суджукгейт"
 
17 декември: Подпалиха автомобила на Кирил Костов, един от свидетелите по делото "Суджукгейт"

Охраната, която пази свидетеля, пази и семейството му. А причината са съмнение, че след като свидетелства може да възникне реална опасност за живота и здравето му, както и на близките му. Защитата е определена от прокуратурата след искане на самия свидетел, чиято самоличност не се съобщава.
 
В същото време друг свидетел по делото се е отказал от предложена му от прокуратурата защита чрез лична физическа охрана.
 
Бивш полицейски шеф с обвинения за „Суджукгейт”

Досъдебното производство срещу Живко Мартинов се намира във финалната си фаза, предстои в кратки срокове Специализираната прокуратура да внесе делото с обвинителен акт в Специализирания наказателен съд.
 
Извършва се проверка и на разследванията, ръководени от прокуратурата в Добрич, свързани с посегателства срещу личността и имуществото на свидетелите по делото.
 
Делото срещу Живко Мартинов вероятно ще е първото в Специализирания съд след поправките в НПК

Предмет на проверка от Специализираната прокуратура са и всички сигнали, съдържащи твърдения за престъпни деяния от лица, имащи отношение към наказателното производство срещу Мартинов.