/ ThinkStock/Getty Images
Задържаха участник в телефонни измами, съобщиха от МВР. В хода на проведена на 18 октомври операция, на място е задържан 50-годишен жител на с. Боров дол, област Сливен, участник в схема за телефонна измама.

Съдът във Варна остави в ареста мъж, обвинен за телефонна измама

Действията са осъществени от служители от ГД „Национална полиция“, полицията в Сливен и Плевен. В резултат на професионалните полицейски действия  той е заловен в гр. Сливен в момент на вземане на парите от извършена същия ден измама за сумата от около 7700 лева спрямо възрастна жена от с. Гавраилово, област Сливен.

Според събраните първоначални данни мъжът е изпълнявал ролята на куриер/муле в престъпната схема. По случая е образувано досъдебно производство по описа на ОДМВР-Сливен.

Телефонни измамници взеха от възрастен мъж 38 000 лева по схемата с полицейска акция

При проведените действия по разследването са намерени и иззети мобилни телефони и СИМ-карти, както и други вещи, свързани с престъпната дейност на мъжа. Установена е съпричастност на задържания към още три измами, извършени в периода 23 септември - 14 октомври на територията на Плевенска и Благоевградска области на обща стойност над 50 000 лева.

Нова ало измама - жена от Айдемир се раздели с 11 300 лева

50-годишният мъж е привлечен като обвиняем по досъдебното производство на полицията в Сливен и е задържан за срок до 72 часа, като днес предстои да бъде поискано от съда да му бъде наложена постоянна мярка за „Задържане под стража“.