Според обвинените мъже Явор Божанков парадирал с депутатската си карта
Поетапно въвеждане на видеорегистратори във всеки автомобил. Това ще предложи на колегите си в парламента депутатът на БСП Явор Божанков, който в петък стана участник в опасна ситуация на пътя на магистрала „Хемус”.
 
Отново заплахи на пътя: Шофьор извади пистолет на магистрала „Хемус“

„Добре е да има видимост от различни гледни точки на автомобила. Мисля, че това ще повлияе върху агресията на пътя и ще даде ясна картина за пътните инциденти”, заяви пред NOVA депутатът.
 
Пътувайки към Горна Оряховица, Явор Божанков изпреварвал автомобил на магистралата в петък, когато отзад бързо се приближила кола и започнала да присветва с фарове. Когато се разминали, пътуващ в автомобила мъж насочил оръжие срещу него.
 
Малко по-късно полицията спряла колата с двамата мъже, обвинени, че са извадили оръжие. След като бяха разпитани те бяха освободени.
 
Депутатът, заплашен с пистолет на магистралата: Бях стъписан!

Ивайло Павлов от град Левски е шофирал другия автомобил в петъчния следобед. До него е пътувал приятелят му Ивайло Белчев, обвинен, че е извадил пистолет срещу Явор Божанков, докато го изпреварват.
 
Историята, която разказват двамата мъже от град Левски, обаче е друга. Ивайло Белчев твърди, че пистолетът е бил на таблото и всъщност го е прибрал. Явно точно в този момент депутатът го е видял. Неговата версия е, че Божанков е отворил прозореца си и показал депутатската си карта.
 

screenshoоt/vbox7


„Това не е само моята дума срещу тяхната. Има свидетел на случката, който вече даде показания. Разбирам, че те са заплашени от наказателна отговорност, защото това е престъпление, но в случая човешко и правилно е по-скоро да се поднесат извинения. В случая не виждам нито съжаление, нито каквато и да било друга реакция, така че ще търся правата си докрай”, коментира депутатът от БСП след като чу обясненията на двамата мъже.
 
„Това, което се случва, не може да бъде причина да се извади бойно оръжие посред бял ден. Причините са много дълбоко и нашето общество наближава границата на нетърпимостта, от която няма връщане. За съжаление, и народните представители стават жертва на агресия, както всички хора”, добави Божанков.
nova.bg