Иван Демерджиев
Иван Демерджиев / БТА
Каква вина има министъра с конкретния случай? Доколкото съм запознат става дума за тежко криминално деяние, заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ пред медиите в парламента във връзка с инцидента, при който български граничен полицай бе убит недалеч от Елхово. 

Карадайъ предупреди: Не бъркайте министъра с един друг министър, чиято детска мечта явно беше да бъде милиционер. Коментарът му дойде, след като ГЕРБ обявиха, че искат оставката на Иван Демерджиев и на главния секретар на МВР. 

Трябва да решаваме проблемите, а не да се фокусираме върху един човек, който от няколко месеца е на власт. Трябва да се укрепи наистина оградата по границата, хората трябва да се снабдят с пълна екипировка, със снаряжения.

Митов: Искаме оставката на вътрешния министър и на главния секретар на МВР

Това каза в кулоарите на парламента съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков по повод смъртта на българския полицай на границата край Елхово.

По време на нашето правителство Министерството на отбраната даде до 500 човека да помагат на гранична полиция, в момента трябва да се мисли как да се по-добри охраната по границата, всичко останало са политически говорения, коментира още Петков.
БГНЕС