Синдикатите: Премиерът очевидно е изненадан от много неща
Синдикатите: Премиерът очевидно е изненадан от много неща / снимка: Sofia Photo Agency
„Г-н премиерът очевидно е изненадан от много неща, не искам да коментирам неговата реакция” – това каза за Дарик говорителят на Единния национален стачен комитет (ЕНСК) Николай Николов по повод изявлението на Сергей Станишев на младежкия форум в НДК, че е изненадан от отказа на синдикатите на предложената от правителството средна брутна заплата от 650 лева, която трябваше да бъде въведена до 1 юли 2008 г.

Николов бе попитан и за изказването си вчера пред медиите след края на разговорите, а именно: „Обединихме се около разбирането, че в едно съвсем конкретно бъдеще трябва да започне нарастване на заплата, за да стигнем до онзи минимум, който бяхме определили от 650 лева средна работна заплата за педагогическите кадри и същия процент за нарастване на непедагогическите кадри”.

Николов държеше на поправката, че първото му изречение е било „Стачката продължава”, второто „Митингът ще се състои” и следвало в края „Това предложение на правителството е първото, което ние официално получаваме като дадено с мандат от премиера. Оттук насетне ние дори за секунда не сме се отклонявали от стачното си искане”.

В звуковия файл чуйте целия разговор с Николай Николов.