"Не искаме транспортната услуга да влошава качеството си, не искаме да бъдат намалявани разписанията". Това каза пред журналисти председателят на Съюза на транспортните синдикати и общински съветник от ПП ГЕРБ Екатерина Йорданова.

"Транспортът трябва да бъде подкрепен. Има регламент, който казва, че държавата, заедно с общините, трябва да се погрижат за този вид услуга. Към този момент държавата продължава да не дава сериозна финансова подкрепа, за да могат дружествата да оцелеят, а не да ги поставяме "на колене", допълни тя. 

Протести блокираха ключови места в София (СНИМКИ/ВИДЕО)

Йорданова подчерта, че синдикатите искат да се погрижат за работните места на хората, които представляват и всеки заинтересован да поеме своята част от отговорността

"Нашият обществен транспорт е общо задължение", подчерта тя.

Недоволство в София: Протест и блокади въпреки дъжда (ГАЛЕРИЯ)

Протести блокираха движението на ключови места в София от сутринта. Демонстрации са заявени от служители на столичния градски транспорт, таксиметрови шофьори и превозвачи.

Протестиращите настояват за диалог с правителството и за актуализация на държавния бюджет, с цел преодоляване на последиците от пандемията и увеличените цени на горивата и енергоносителите.