паднало дърво
паднало дърво / iStock/Getty Images
Силният вятър в Сливен събори дървета, има причинени щети по автомобили, съобщи за БТА говорителят на областната полиция Първолета Мандинска.

Сигналите са подадени след 12:00 ч. днес, като в града падналите дървета са седем, а затиснатите автомобили са четири. Дърветата са били отстранени от екипи на районната служба "Пожарна безопасност и защита на населението".

След 17:00 ч. е получен и сигнал за паднало дърво на пътя II-53, Бяла - Елена, каза още Мандинска. Екип на Областното пътно управление ще отстрани дървото.

Над 20 са сигналите за оплетени жици, паднали дървета, пречупени клони и суховършия в общинския отдел „Сигурност и управление при кризи“, съобщи пред репортер на БТА инж. Снежана Кънева, началник на отдела. Няма места без ток. По думите й, вятърът, който е на пориви, достига скорост от над 80 км/час.

Кодове за потенциално опасно време бяха обявени за цялата страната днес. Предупрежденията бяха за обилни валежи и силен вятър. За област Сливен предупредителният код на синоптиците беше оранжев. 

карта на опасните явления
НИМХ

БТА