/ iStock/Getty Images
В неделя преди обяд ще преобладава слънчево време. Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни валежи, на повече места в планинските райони. Ще духа до умерен северен вятър, в Дунавската равнина - от запад-северозапад. Максималните температури ще са предимно между 23°С и 28°С, в София - около 23°С.

Над Черноморието облачността ще е променлива. На отделни места сутринта и в късния следобед ще превали слаб дъжд. Ще духа умерен северен вятър, който след обяд ще отслабне. Максималните температури ще са 26°С-28°С. Температурата на морската вода е 24°С-26°С. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Времето през юли: От 13 до 39 градуса

Над планините облачността ще е променлива, предимно значителна. На места, главно в следобедните часове, ще превали. Ще духа до умерен вятър от север-северозапад. Температурите ще започнат да се повишават и максималната на 1200 метра ще е около 17°С, на 2000 метра - около 11°С.

В понеделник и вторник ще бъде с променлива облачност, над по-голямата част от страната - по-често до слънчево. Само на отделни места, главно в източните и планинските райони, е възможно да превали краткотраен дъжд. Вятърът от северозапад ще се усили, повече - в Дунавската равнина и западната част на Горнотракийската низина; в нощните часове ще отслабва, на места и ще стихва. Сутрешните температури в котловините в Западна България ще са най-ниски, в отделни райони във вторник - и под 10°С, дневните на повечето места бавно ще започнат да се повишават.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik
БТА/НИМХ