През деня ще бъде предимно слънчево. След обяд над западната половина от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места, главно в планинските райони ще превали краткотраен дъжд. Ще има и гръмотевици. Ще духа слаб, в Източна България до умерен вятър от изток-югоизток. Преобладаващите максимални температури ще бъдат между 22° и 27°, в София - около 23°.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще са 18°-21°. Температурата на морската вода е 16°-17°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще преобладава слънчево време, но около и след обяд ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали краткотраен дъжд и ще прегърми. Ще духа слаб юг-югоизточен, по най-високите части на Рила и Пирин умерен до силен запад-югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 18°, на 2000 метра - около 11°.

В сряда и четвъртък въздушната маса ще е силно неустойчива. Над цялата страна ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури. Има условия за значителни валежи. Вятърът ще се ориентира от северозапад, температурите слабо ще се понижат и преобладаващите максимални ще бъдат между 21° и 26°, малко по-високи през първия ден в Югоизточна България, където вятърът ще е все още от югоизток.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
БТА, НИМХ