"От много места ни търсеха да дадем мача на Царско село, да им легнем и да им дадем". Това са думи на наставника на Витоша Бистрица Асен Букарев, след като неговият отбор загуби от отбора на Стойне Манолов.

Признанието на треньора потресе футболна България. В съвременната история на българския футбол може би за първи път треньор на клуб от елита излиза и официално признава, че е имало натиск да даде даден мач. Много е интересно как ще реагира комисията по етика и феърплей към БФС? 

Треньорът на „Витоша": Искаха да дадем мача, да легнем на „Царско село“

Компетентните органи трябва да се самосезират. Защото, признанието на Букарев е меко казано скандално. След тези думи е нужно да се действа безкомпромисно. Незабавно да се започне разследване, за да се установи кой е натискал Витоша да даде мача. Положението е много сериозно. Забележете, Букарев разкрива, че е имало доста обаждания. Тук не става дума за някакъв периферен скандал, а за опит за уреждане на среща от елита. Треньорът говори за масиран и организиран натиск от няколко страни, пише Gong.bg

Нали всички искаме да изкореним уговорените мачове. Моментът настъпи. Нулева толерантност към хората и кръговете от задкулисието, които вместо да инвестират във футбола, се чудат кой мач да уредят. 

Затова след потресаващото разкритие на Букарев, е нужно да започне разследване, което задължително да стигне докрай. И виновниците да си понесат последствията. 

Фалшива тревога: Отрицателни са всички проби във Витоша Бистрица за COVID-19

В този момент ще се разбере дали в България имаме воля да противодействаме на грозните далавери в родния футбол, които погубват най-популярната игра. 

Или просто повечето хора изразяват мнение и говорят това, което ще се хареса на хората. Евтин популизъм и празни приказки, които не помагат. Не им пука, че треньор излиза и пред цяла България обявява, че има натиск неговият отбор да даде мача.

Всеки, който стои безучастен, след като има ясен сигнал за опит за уговаряне на мач, става неволен съучастник.