Шестима са задържани за нападението над екипа на NOVA

Арестуваните за побоя над журналисти от NOVA на магистрала Тракия” вече са шестима. Това съобщиха от прокуратурата в Пловдив. Повдигнати са им обвинения за хулиганство, а на един от мъжете - и за нанасяне на лека телесна повреда над оператора Огнян Пенев.
 
Продължава да се издирва още един мъж, за когото се предполага, че е отнел телефона на репортера Мария Милкова.
 
В хода на разследването става ясно, че три са охранителните фирми, чиито служители имат отношение към нападението.

Охранители нападнаха репортер и оператор на NOVA на магистралата (ВИДЕО)
 
Ще се направи пълна проверка на трите фирми, както и ще се изземе документацията и тя ще се предаде на СДВР, за да се провери дали те са изрядни”, заяви Гергана Мутафова, районен прокурор на Пловдив.
 
Лицата отричат да са нанесли телесна повреда. Те твърдят, че при пътния инцидент е имало опасност за ПТП и това е наложило да спрат автомобила и да потърсят обяснение от шофьора Огнян Пенев”, коментира Атанас Илков, и.д. директор на полицията в Пловдив.

Задържаха двама от нападателите на екип на NOVA (ВИДЕО)
 
Полицията умолява хората, станали свидетели на пътния инцидент и побоя над репортер и оператор на NOVA, да се свържат с най-близкото районно управление.
 
Един от автомобилите "Пежо" е намерено в землището на „Капитан Андреево”. Издирва се другата кола - "Ауди А8" със софийска регистрация с регистрационен номер СА6777.
nova.bg